Aanwezigheid en Contact
De praktijk is op alle werkdagen geopend. Behandelingen op afspraak.
Tijdens werkdagen is de praktijk telefonisch te bereiken via de volgende nummers:
046-48 11 012 of 06 – 515 36 943 (ook via WhatsApp) óf gebruik de knop rechtsonder in beeld–>
Het kan voorkomen dat we vanwege werkzaamheden de telefoon niet op kunnen nemen. U kunt dan een boodschap inspreken of een email sturen.
Het mailadres is vera.heemeijer@gmail.com.
Continuïteit
Om de continuïteit van de zorg te waarborgen zijn er afspraken gemaakt met collega’s met betrekking tot waarneming bij ziekte.
Waarneming zal altijd geschieden door een gediplomeerd logopedist, die is ingeschreven in het kwaliteitsregister voor paramedici.
Kwaliteit
De kwaliteit van handelen vind ik erg belangrijk. Om dit te bereiken neem ik ieder jaar deel aan na- en bijscholing. Ook is er regelmatig overleg tussen de logopedisten en wordt er op lokaal en regionaal niveau deelgenomen aan overleg. Daarnaast neemt de logopedist deel aan een kwaliteitskring. Een logopedist moet aan verschillende eisen voldoen. Deze kunt u lezen onder het kopje “wetten bij de praktijkinformatie”. Tenslotte wordt de praktijk ook getoetst of het aan de eisen voor de kwaliteit van handelen voldoet. Hierbij wordt ook een steekproef gehouden onder de dossiers. Indien u er bezwaar tegen heeft dat uw dossier hiervoor gekozen wordt, kunt dit kenbaar maken bij uw logopedist.
In juni 2024 heeft de praktijk de vrijwillige kwaliteitstoets logopedie behaald met een score van 100%, hier zijn we erg trots op!
Behandeling
Een behandeling duurt gemiddeld een half uur. Tijdens deze tijd behoort ook het nabespreken van het huiswerk, oefeningen, het geven van advies, het uitleggen van het huiswerk voor de komende week en het plannen van een nieuwe afspraak.
Indien er dingen zijn die u graag wil bespreken is het raadzaam deze bij binnenkomst te melden i.v.m. de tijdsplanning. Zo lopen we het minste risico om uit te lopen met de behandeltijd zodat ook de volgende behandeling op tijd kan beginnen. Alle cliënten krijgen na het afronden van het onderzoek een schrift, map of klapper van de praktijk, waar de opdrachten en oefeningen in gedaan kunnen worden.
Het is zeer belangrijk om thuis ook aandacht aan de logopedie te geven om goede resultaten te kunnen behalen. U krijgt van ons bij elke behandeling tips en adviezen mee om thuis te oefenen en er zullen afspraken gemaakt worden over de frequentie waarin u deze oefeningen in de thuissituatie terug dient te laten komen.
Wij streven er zo veel mogelijk naar dat u als ouder(s) de behandeling kunt bijwonen, echter als blijkt dat het in het belang van het kind is dat hij/zij beter alleen werkt met de logopedist dan kunt u plaats nemen in de wachtruimte. Aan het einde van iedere afspraak wordt u altijd bij de behandeling betrokken, zodat wij adviezen kunnen geven hoe u thuis kunt oefenen.
Afmelding
De behandelingen vinden volgens afspraak plaats en dienen bij verhindering tenminste 24 uur van te voren worden afgezegd. Voor een afspraak op maandag betekent dat op vrijdag vóór 17.00 uur. Als u uw afspraak minimaal 24 uur van tevoren afzegt zullen wij u de gereserveerde tijd niet in rekening brengen. Het tarief voor niet nagekomen afspraken bedraagt 75% van het behandeltarief en dit bedrag kan niet gedeclareerd worden bij uw ziektekostenverzekering.
Stagiaires
Onze praktijk is een opleidingspraktijk. Het kan dus gebeuren dat er een stagiaire in de praktijk aanwezig is. Indien u er bezwaar tegen heeft dat de stagiaire bij de behandeling aanwezig is, dan kunt u dit bij de logopedist kenbaar maken. Hier zal dan rekening mee worden gehouden.
Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling
Een zorgverlener kan in zijn of haar praktijk te maken krijgen met slachtoffers van huiselijk geweld of kindermishandeling. Daarom is de Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling ontwikkeld. De logopedist is bij wet verplicht deze meldcode gebruiken bij signalen van geweld. Een meldcode beschrijft in 5 stappen wat bijvoorbeeld een huisarts, leerkracht, verpleegkundige, begeleider in de kinderopvang of hulpverlener moet doen bij vermoedens van geweld. (www.meldcode.nl)
Praktijkinformatie